Torget.se använder cookies för att ge dig bästa upplevelsen av vår webbplats. Genom att fortsätta på sidan godkänner du detta. Läs mer om cookies

OK
 

pianostämmare

pia

Passion för piano, flyglar, hantverk och musik

 

Anders Claessons Pianostämmare ägs och drivs av mig, Anders Claesson, som är bosatt i Varberg sedan 1977 och sedan dess varit verksam som pianostämmare och pianotekniker. Dessutom stämmer och reparerar jag dragspel. Jag jobbar i Varberg och Göteborg.

 

Jag har ett stort intresse för hantverk och musik, redan under 1980-talet började jag att reparera dragspel vid sidan om mitt ordinarie arbete.

 

Vid Hantverkets Folkhögskola i Leksand under mitten av 1990-talet, utbildade jag mig till pianotekniker och fick även lära mig att stämma piano och flyglar. Den treåriga utbildningen avslutades med att avlägga gesällprov och jag fick mitt gesällbrev. 

 

Direkt efter utbildningen kompletterade jag mina kunskaper som pianotekniker med att vid Kungliga Musikhögskolan genomgå deras särskilda pianostämmarutbildning, som en extra överkurs då denna utbildning är välrenommerad. 

 

Genom åren har jag använt mina kunskaper på olika platser i och runt om Varberg. Jag har stämt och gått igenom pianon och flyglar i privata hem, skolor, kyrkor, konsertlokaler m.m. 

 

Tack vare mitt gedigna kunnande har jag fått stämma piano åt flera kända pianister som Hans Påhlsson, Per Tengstrand, Stephan Arnold, Fransiska Skogh, Staffan Nilsson m.fl. 

 

Har du frågor om ditt piano är du välkommen att kontakta mig. 

 

Anders Claesson

Kontakt

Anders Claesson Pianostämmare


Cyklamenstigen 11
432 36 VARBERG

Kontakta oss
Email
Tel: 0340-838 23
Tel: 0706-74 02 07